tisdag 9 december 2014

Lucka 10: Julig banankaka

Jag är typen som köper stora klasar bananer jämt och känner mig nyttig, men sen inte äter upp dem. Brunprickiga stackare som ligger och börjar locka till sig flugor i fruktkorgen. Så blir det ibland.
Men då finns banankakan. Ni vet, en sockerkaksliknande smet som slukar alla gamla bananer och spottar ut en fin, brungräddad kaka.

Jag bestämde mig för att jula till receptet så här i decembertid. Prova det här:

4 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
Blanda ihop.
Smält 50 g margarin och rör ner tillsammans med 1 dl pressad apelsin och 1 dl havremjölk. Mosa ner två bananer. Häll smeten i en form som är inoljad och "bröad" med kokos. Grädda i en knapp timme på 200° och servera.

Hoppas det smakar mums.

// Myran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar